RAMONA VIȚA, o stea a cântecului bănățean!

Ramona Vița s-a născut la Reșița, în anul 1973, pe data de 5 ianuarie. Interpreta a ieșit în evidență încă din tinerețe datorită interpretării de excepție a doinelor precum și a glasului frumos și curat. Ramona Vița a debutat în spectacolele prestigiosului ansamblu folcloric ,,Semenicul” , pe când era doar o elevă.

Artista s-a consacrat pe scena câtecului popular românesc, dar și în fața criticilor după ce a obținut marele premiu la ediția din 1992 a Festivalului de folclor ,,George Motoaia-Craiu” de la Oravița. După doar un an, Ramona Vița era distinsă cu Premiul Special al juriului la Festivalul Național ,,Maria Tănase”, de la Craiova.

După căsătoria cu recunoscutul taragotist Petrică Vița, s-a format una dintre cele mai îndrăgite familii de interpreți ai melosului popular, cei doi oferind o moștenire cu totul specială iubitorilor de folclor, prin cea care este astăzi tânăra artistă Georgiana Vița.

O voce remarcabilă a Banatului de Munte, o artistă care și-a creat multe din partiturile care au ajuns celebre în popor, Ramona Vița și-a cântat întotdeauna dragostea de ținuturile natale, de părinți și bunici, un act al creației lirice desăvârșite prin cântec. Cu siguranță, amprenta vie a cântecului Ramonei Vița va dăinui peste decenii.

Ascultați cântecele îndrăgitei artiste Ramona Vița la Radio Reper, pe http://radioreper.ro

Sergiu TABAN