Din nou o veste a căzut ca un trăsnet peste noi, într-o zi de ianuarie pe care ne-o vom aminti ca una dintre cele mai triste zile.

Pe 22 ianuarie s-a stins din viață Costel Florea Pițigoi, unul din remarcabilii suflători ai folclorului bănățean, recunoscut peste mări și zări, iubit și apreciat de colegi, de amatorii cântecului popular, de toți cei care s-au bucurat de cântecul acestui minunat artist bănățean.

Costel Florea, cunoscut în lumea muzicală drept Costel Pițigoi, s-a născut la Armeniș, pe 29 octombrie 1973, a urmat școala la Orșova iar încă din primii ani de învățătură s-a îndrăgostit de saxofon, instrument pe care nu doar că l-a îndrăgit și valorificat, ci l-a ridicat pe cele mai înalte culmi ale cântecului , în nenumăratele sale partituri, fie că ne amintim de interpretări solistice, duete sau cele orchestrale, cu Virtuozii Semenicului, acolo unde a avut o bună colaborare cu colegii săi Petrică Vița, Toma Tudor și toți ceilalți.

Costel Florea era căsătorit și era tatăl a doi copii.

La aflarea veștii despre dispariția la vârsta de numai 48 de ani a marelui instrumentist Costel Florea – Pițigoi, colega și prietena acestuia, artista Ramona Vița a notat în această dimineață:

Dragi colegi de cântec și lume bună, cu nemărginită durere și profund regret vă anunțăm că bunul și neprețuitul nostru Costel Pițigoi a încetat din viață. Fie ca Dumnezeu să îl primească în împărăția lui! Cu scuzele de rigoare, mai multe nu putem spune. Nu numai cuvintele, dar până și gândurile ne sunt inundate în lacrimi. Odihnă veșnică, iubit prieten și coleg! Vei rămâne veșnic viu în sufletele noastre! Sincere condoleanțe tuturor acelora care l-au apreciat și iubit cu adevărat!

Banatul mai varsă o lacrimă de profundă durere pentru un vrednic fiu al său….Dumnezeu să-l odihnească pe Costel Florea Pițigoi! Condoleanțe familiei greu încercate!

Sergiu TABAN

Lasa un comentariu